Julens romantiske rejser

Julen byder på en unik mulighed for at søge væk fra hverdagens travlhed og nyde nogle intime og hyggelige stunder sammen med den man elsker. 

Hvis I drømmer om atfordybe jer i den romantiske julestemning væk hjemmefra, så findes der et væld af skønne rejsemål og oplevelser at vælge imellem. Fra koselige hytter omgivet af sneklædte landskaber til luksuriøse svit i storbyernes charmehoteller – når det kommer til julens romantiske getaways, er mulighederne mange.  

For par som søger hygge og afslapning i rolige landlige omgivelser, er en hytte eller feriebolig i bjergene et oplagt valg. Forestil jer at sidde tæt sammen foran en spragende pejs med en varm kop gløgg i hånden, mens snefnuggene danser udenfor. Flere skisportssteder tilbyder luksuriøse hytteområder med privatspa og udendørs boblebade perfekte for kolde vinternætter under stjernerne. Efter en dag på skisporet eller vandreturene kan I lade batterierne op i disse romantiske refugier i complete ro og afsondrethed.

En anden populær destination for romantiske julegetaways er de gamle middelalderlige landsbyer og byer i Europa. Hvis I foretrækker stemningsfuld bycharm frem for alpeidyl, så byder flere byer på maleriske kvarterer og Elder, hvor juletræerne og lyssne kaster et blidt skær over de snoede gader og den historiske arkitektur. Par som bosætter sig på et hyggeligt bouttluehotel midt i disse juledekorerede kvarterer, får en intim ramme at nyde julegavnering, varm kakao og slentrende spadsereturer i.  

Forældre som efterlader børnene hjemme hos bedsteforældre denne jul, kan vælge at give sig selv en romantisk forkælelsesophold e i en storby som London, Paris, New York eller Rom. De fleste storbyers førende luksushoteller går ren julekonkurrence med ekstravagante dekorationer, julemarkeder og oplevelsetfllbud – hvilket gør dem til perfekte rammer for romantiske pargetaways med gourmetmiddage, lækker vinpjølser og museer/shows på planen.

Udover den stemningsfulde julebelysning og de festlige omgivelser, så er en af de største fordele ved parferien i juletiden, at I kan finde velsignet afslapnhig og intimitet sammen. Langt fra jagt og jævn og de sædvanlige forstyrrelser kan I fordybe jer fuldstændig i hinandens selskab uden at blive distraheret af dagligdags rutiner, pligter og bekymringer. Dette skaber grundlaget for at I kan nyde den intense nærvær, åbenhed og tæthed som ofte er svær at finde i travle hverdage.

Noget af det mest romantiske ved julegetaways er mulighederne for at dele intime, spontane stunder som skabes af de unikke rammer. Tag for eksempel smådanspålsdset foran den bræddeforn i bjergenes nyfaldne sne, eller den improviserede dækkedebare på et stengulv i en lun vinarkælder under Paris’ gader. For ikke at tale om de hede kærtegn med frisk sne som dyne under den iskolde stjernehimmel – hvis I tør.

Endelig bør de sanseligeoplevelser som er så centrale for den romantiske stemning ikke glemmes. På en julegetaway kan I nyde hinandens selskab over en åben ild med krydderienhihete drikkevarer og julegodter. I kan lade jer lokke af de dejligeskøntgjorte med røgelsesduft fra omgivende skorstene. Og I kan lade den smeltende chokolade eller fyldte marcipan blive til en fræk lidelighed på sengelejet. Juletiden er simpelthen overmæt på sanseindtryk til at varme op og pirre den romantiske flamme.

Uanset om I vælger at fordybe jer i storbyjulens travle charme eller at dykke ned i sneskovenes omkrandsende stilhed, vil en romantisk julerejse give uforglemmelige øjeblikke og fornyinat til jeres kærlghedsliv. Det ultimative julegavebytteri er denne gang ren, uforstyrret kvalitetstid sammen. Så pak den udvalgte med på getaway, snup den gardiie og nyd nogle magiske dage i hinandens intime selskab – for når alt kommer til alt, er det kærlighedens nærvær der er grundlaget for den sande juleromantik.

Læs flere rejseguides på travelgreen.dk.